EN
NL
Select Page

Advies op maat voor jouw e-commerce kanaal

Elke webshop is uniek. Er is niet één advies dat werkt voor elke webwinkel of zelfs ieder afzonderlijk e-commercekanaal. Dat komt omdat jij andere wensen hebt dan jouw concurrent. Daarnaast zijn jouw doelen waarschijnlijk ook anders. Maatwerk is de sleutel tot succes. Want elke webshop is anders, elke strategie verschilt en geen twee commerciële doelen zijn exact hetzelfde.

Advies op maat in vier stappen

Het uitvoeren van gedegen onderzoek en het aangaan van de dialoog zijn de belangrijkste pijlers onder goede adviezen op het gebied van e-commerce. In vier fasen gaat eSavvy de dialoog met je aan. Gezamenlijk gaan we op zoek naar de beste strategie voor jouw business. Op weg naar een bevredigend eindresultaat doorlopen we vier fases: het fundament, de bezoekers, conversie en retentie.

Het fundament

Het halen van doelen begint natuurlijk met het leggen van een sterk fundament. Het fundament is de basis waarop je e-commercestrategie is gebouwd en de tools voor verdere groei rusten. Zonder zo’n fundament staat je business op drijfzand en is continue en duurzame groei een illusie. Een goed fundament richt zich op de onderstaande strategische en technische pijlers.

 

 • Een goede strategie valt of staat allereerst met een goed overzicht van je doelgroep en productaanbod.
 • Kennis van de markt en concurrentie maakt het gemakkelijker om je te onderscheiden van de massa.
 • Je webshop neerzetten als een sterk merk is een beproefd recept voor succes. Het op- en uitbouwen van een merknaam doe je door middel van branding.
 • Het gebruikte e-commerceplatform vormt de kern en het technische hart van je webshop.

Bezoekers

Bezoekers zijn natuurlijk onmisbaar voor jouw webshop. Maar hoe bereik je de juiste mensen? Dankzij de juiste strategie weet jij straks hoe je jouw doelgroep bereikt. Dit betekent niet alleen de juiste marketing inzetten, maar ook bepalen welke doelgroep jij wilt bereiken.

Conversie

Veel bezoekers verwelkomen in je webwinkel is natuurlijk leuk. Maar je wilt natuurlijk dat je webshop meer doet dan alleen je ego strelen. Hoge conversiepercentages vormen uiteindelijk de basis voor een goede omzet.

Meet conversie, conversiepercentages en de performance van aparte webshopsegmenten en pagina’s daarom met behulp van doelen en segmenten in Google Analytics, funnels, testrapporten, A/B-testen en e-commerce tracking. Zo verzamel je harde data waar je écht iets mee kunt. En een geoptimaliseerde webshop zorgt er tevens voor dat bezoekers precies weten wat ze moeten doen om hun doel te bereiken.

Retentie

Wil je ook op de lange termijn succesvol blijven en doorgroeien met je webshop? Dan heb je op zijn minst een bepaald aantal loyale klanten nodig. Die kopen meestal niet alleen meer dan eenmalige klanten, maar zijn ook eerder geneigd om jouw winkel aan te bevelen bij hun kennissen en vrienden. Het behouden van klanten (retentie) is dus een niet te onderschatten onderdeel van elke succesvolle e-commercestrategie. Retentie bereik je door aandacht te besteden aan personalisatie, segmentatie, marketing automation en loyaliteitsprogramma’s. 

 

E-commerce advies kan zeer uitgebreid, maar ook erg specifiek zijn. Elk advies begint bij het creëren van een sterke basis. Alleen met een sterke basis kun jij jouw doelen bereiken. Samen bespreken we jouw doelen, de pijnpunten en de huidige data. Op basis van dit onderzoek creëren wij samen die sterke basis en geven we jou gericht advies, zodat je kunt blijven groeien.

Waarom e-commerce vastloopt?

De afgelopen tien jaar hebben we al verschillende webshops geholpen. Veel ondernemers stellen de waarom-vraag. Ze snappen niet waarom het succes op zich laat wachten. Bij eSavvy zoeken we graag voor je uit waar het fout gaat. Ruime praktijkervaring leert ons dat niet-succesvolle webwinkels meestal kampen met een of enkele van de volgende problemen: 

 • De benodigde kennis op het gebied van e-commerce is (nog) niet aanwezig binnen het team.  
 • De (juiste) data worden niet of slecht gebruikt.  
 • Er zijn niet genoeg resources.  
 • Er is geen duidelijk gestructureerd proces.  
 • De technische infrastructuur kan de wensen en behoeften van klanten niet aan.   
 • Er is geen duidelijke strategie of welomschreven plan aanwezig. 

 

Met engelengeduld blijven wachten op meer verkoopsucces levert je niets op. Daarom onderzoeken wij waar de pijnpunten zitten, zodat we samen de route naar succes kunnen gaan bewandelen.

Wat houdt je groei tegen?

Na de afgelopen jaren met meerdere bedrijven gewerkt te hebben, kwamen we verschillende redenen tegen waarom sommige webshops niet groeiden. De belangrijkste punten zijn:

Je doet alles tegelijkertijd.

Je voert verschillende marketingactiviteiten tegelijkertijd uit zonder enig plan.

Je hebt geen visie of een strategie.

Zonder een visie of heldere strategie kan alles belangrijk zijn en wordt het maken van duidelijke keuzes steeds lastiger.

Je hebt niet de benodigde kennis in huis.

Je huidige team heeft niet de nodige kennis om de verschillende onderdelen op te pakken.

Je hebt intern niet voldoende resources.

Er is niet genoeg manpower om de noodzakelijke werkzaamheden intern uit te voeren.

Je gebruikt geen data.

Alle marketing wordt gedaan met standaard KPI’s vanuit analytics. Buiten dat doe je niets met data.

Je weet niet precies wat je moet verbeteren.

Je weet niet welke onderdelen je moet verbeteren en bent daarom eigenlijk met niets bezig.

Diensten

Met specialisten werken is de enige manier om je marketing naar het volgende niveau te tillen.
 • Web analytics

  Zonder data is het nemen van de juiste beslissing lastig.

 • Business intelligence & Dashboarding SEO

  Met de hoeveelheid data die we verzamelen, kunnen we veel doen.

 • SEA/SEO

  Bezoekers naar je webshop trekken blijft een essentieel onderdeel.

 • Conversie optimalisatie

  Alles moet kloppen, anders gaan klanten weg..

 • Emailmarketing

  Relevant blijven is in deze tijd een uitdaging.

 • Personalisatie

  Relevant blijven zonder dat je gepersonaliseerde klantervaringen aanbiedt, is in deze tijd lastig.

Have a challenge for me? Let's have a call!

Onze partners

en meer…